Jablečný štrůdl s pivem

Suroviny na těsto: 300 g hladká mouka
125 g máslo nebo Hera
20 lžic světlý ležák
špetka sůl
Suroviny na náplň: 2 kg jablko
1 sáček vanilkový cukr
1 sáček skořicový cukr
hrst strouhanka
Postup: Troubu rozehřejme na 180 °C. Hladkou mouku, máslo, pivo a sůl dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto, které necháme 20 minut odpočívat pod utěrkou.
Těsto rozdělíme na dva bochánky a jeden rozválíme na slabý obdélník, přidáme na něj trochu rozpuštěného másla, strouhanku, nastrouhaná jablka, půl sáčku vanilkového a půl sáčků skořicového cukru. Zabalíme a dáme na plech. To stejné uděláme s druhým bochánkem. Oba pomažeme olejem nebo máslem a dáme do trouby na 30 minut.
Dobrou chuť