Jablečný štrůdl s pivem

16.07.2019


Suroviny na těsto: 300 g      hladká mouka 

                                125  g      máslo nebo Hera

                                20 lžic     světlý ležák 

                                 špetka    sůl 


Suroviny na náplň:  2 kg        jablko 

                                  1 sáček   vanilkový cukr

                                  1 sáček   skořicový cukr

                                  hrst          strouhanka 


Postup: Troubu rozehřejme na 180 °C. Hladkou mouku, máslo, pivo a sůl dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto, které necháme 20 minut odpočívat pod utěrkou.

Těsto rozdělíme na dva bochánky a jeden rozválíme na slabý obdélník, přidáme na něj trochu rozpuštěného másla, strouhanku, nastrouhaná jablka, půl sáčku vanilkového a půl sáčků skořicového cukru. Zabalíme a dáme na plech. To stejné uděláme s druhým bochánkem. Oba pomažeme olejem nebo máslem a dáme do trouby na 30 minut. 

Dobrou chuť

© 2019 Mamča Helča Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky